Graffiti vandalství je takový nešvar, který se bohužel stále více a více rozpíná. K vidění je téměř všude, od soukromých domů, přes různé restaurace, kadeřnictví až po mateřskou školku. V minulosti jsme řešili také posprejovanou historickou zastávku. Jmenujeme se Brno odstranění graffiti  a jsme úklidová firma, která se specializuje na čištění koberců, podlah, nebo třeba odstraňování plísní. V čem se ale od ostatních úklidových firem odlišujeme, je náš program, který bojuje s graffiti. Zabýváme se odstraněním graffiti, čištěním graffiti, ochranou proti graffiti znečištění, preventivními antigraffiti nátěry. Brno odstranění graffiti

zelená fasáda po sprejerechnápisy sprejerůkrásné malůvky na stěnáchzbavit se graffiticihlová zeď a graffitibarvy sprejů

V souvislosti s těmito službami…

V souvislosti s těmito službami jsme vyvinuli systém budov bez graffitového znečištění, stop sprejerství, stop sprejům, stop nedovolenému graffiti účinnou prevencí. Pokud bychom se vrátili ke zmíněné zastávce, vysvětlili bychom na ní, jak naše práce v praxi funguje. Zastávka je historická, speciální, protože se architekturou odlišuje od ostatní běžných zastávek, které většinou splývají jedna v druhou a cestující u nich kromě funkčnosti, jako je posezení nebo ochrana před deštěm, nespatřují žádné estetické hledisko. Zmíněná zastávka však byla jiná, jenže za roky a roky, co byla postavená a nijak se do ní znovu nezasahovalo, velmi zchátrala, odpadávala omítka i celkový vzhled nepůsobil přitažlivě. Město se proto rozhodlo do zastávky investovat a po letech ji celou zrekonstruovat tak, aby splňovala tehdejší vzhled. Stavitelé proto zachovali i barvy. Jenže ani ne týden po otevření zrekonstruované zastávky ji stihl nějaký vandal posprejovat.

abstraktní uměníkřiklavé graffiti

Z boční strany si udělal…

Z boční strany si udělal „malířské plátno“ a zohyzdil tak novou zastávku jakýmsi podpisem. Město se na nás obrátilo, jestli bychom zvládli takovýto obrazec odstranit. Samozřejmě, že zvládli, jen je vždy lepší zařídit si nejdříve preventivní krok, k tomu se dostaneme za chvíli. Náš zákrok pak vypadá tak, že se graffiti zeslabí co nejvíce a přetře danou fasádní barvou. Zamalovat graffiti ihned a neodstraňovat ho, nepřináší dobrý výsledek. Proto to zákazníkům výrazně nedoporučujeme. Graffiti totiž většinou prostupuje a jsou vidět jeho původní kontury.

graffiti na vratechpoškození vrat

Nejlepším bojem proti vandalům…

Nejlepším bojem proti vandalům je ale zmíněná prevence, konkrétně nechat si nanést na povrch antigraffiti ochranu, která zajistí následné odstranění graffiti se sto procentním výsledkem. To jsme podnikli právě také na zastávce, aby už žádný vandal nemohl tuto památku nějak poškodit. I když ji nějaký výtržník posprejuje, kouzelnou hůlku, aby to neudělal znovu, bohužel nemáme. Přesto můžeme zabránit poničení! Naneseme náš speciálně vyvinutý nátěr, takzvanou AGO vrstvu, která zamezí tomu, aby se sprej „vsáknul“ až do samé struktury povrchu, tím pádem lze graffiti snadno odstranit. Naše společnost navíc nabízí tento následný servis zdarma.

Co se týče technické stránky, tak antigraffitový nátěr je nanášen v několika vrstvách dle struktury ošetřovaného povrchu. Aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Jediné materiály, které nesnesou tento nátěr, jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o. nabízí nejlevnější cenu antigraffitové ochrany v České republice a to od 120 korun za metr čtvereční. Brno odstranění graffiti

kreativita nebo vandalismusgraffiti a co přijde dálopravdové umění?modré zlo