čím odstranit graffitiV naší úklidové firmě Praha odstranění graffiti nabízíme velké množství úklidových služeb. Mezi ně patří čištění koberců, podlah, mytí oken a výloh a odstraňování plísní a graffiti. Služby realizujeme po celém území České republiky, Slovenska, Rakouska a Německa. Díky tomu, že naše služby poskytujeme ve všech těchto místech, je viditelné, že se dokážeme udržet i na velmi náročném trhu. V tomto článku bychom se chtěli zmínit o naší službě odstraňování graffiti, protože graffiti jsou čím dál rozšířenějším problémem. Bohužel se s tímto druhem vandalismu nedá úplně bojovat, protože vandalů, co se baví sprejovaným a ničením cizího majetku je čím dál více a bohužel policie nemůže neustále jen hlídat nějaké nevychovance. – jak odstranit graffiti

Nejlepší způsobem, jak se graffiti vyvarovat je prevence. A tou je antigraffitový nátěr AGO.  Je nanášen v několika vrstvách. Počet vrstev je závislý dle struktury ošetřovaného povrchu. U hladkých ploch se obvykle nanáší 3 vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést 6 až 12 vrstev. Aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Jediné materiály, které nesnesou AGO, jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Nanášení antigraffiti nátěru je proces, při kterém je zapotřebí mít venkovní klimatické podmínky nad + 10°C. Je proto třeba uvést, že ani vlastní odstranění graffitového nástřiku nelze technologicky provést, pokud venkovní teplota klesne pod tuto hranici.

Z dlouholeté…

recenze odstranění graffitiZ dlouholeté zkušeností však víme, že za těchto podmínek také nepřibývá graffitového vandalismu. Je proto logické, že pokud panují tyto nepříznivé teplotní podmínky, opravdu nelze uskutečnit a odevzdat domluvené zakázky v uvedeném termínu. Chtěli bychom upozornit i hlavně na to, že nikdy není řešením graffiti pouze zamalovat. Protože sprejerská barva je příliš silná na to, aby graffiti zcela překryla. Barva navíc po letech vždy ztrácí na sytosti. Takže graffiti s postupem času prosvítá čím dál více. Jedinou možností, jak lze graffiti odstranit na sto procent, aniž by bylo třeba jej čistit a popřípadě i zamalovávat, je pořízení si antigraffitového nátěru. Tento problém řešili i naši klienti.

Jednalo se o sestry, kterým oběma někdo posprejoval jejich domy – v jednom případě šlo o rodinný dům a v druhém o víkendovou vilu. Majitelé rodinného domu měli navíc nepříjemnou zkušenost s jinou firmou, která si s graffiti nedokázala poradit. Oba domy jsme dali do pořádku – graffiti odstranili do té míry, do které to bylo možné a následně zbyteček zamalovali barvou a nanesli AGO. Majitelé od té doby nemají s graffiti problém a stali se našimi pravidelnými zákazníky, kteří začali využívat i naše čištění koberců, což nás samozřejmě těší, protože každý je rád, když má jeho práce pozitivní odezvu. A SERVIS LIPKA, s.r.o.