Odstraňování plísní a řas ze zateplené fasádyTrápí vás v domácnosti přítomnost plísní? Zde nejdete několik rad, jak s nimi bojovat aniž byste zlikvidovali spolu s plísněmi i svou peněženku.

Pokud už plísně v bytě máte není nic těžkého se jich zbavit, zpravidla použitím klasického sava. Stačí pár šplíchnutí a plísně jsou pryč. Problém nastává, když se plísně vracejí. Pokud se vám plísně na stěnách vracejí děláte zásadní chybu v užívání svého bytu.

Nejčastějším důvodem vzniku plísní je právě špatné užívání bytu. Pro vznik plísní musí být bytě zvýšená koncentrace vlhkosti a to nad 60 %. Optimální koncentrace vlhkosti v ovzduší bytu je mezi 40 – 50 %. Vlhko je v bytě přirozené vzniká totiž naším klasickým užíváním – vařením, sušením prádla, mytím, ale i naším dýcháním. Důležité je aby vodní páry vzniklé z tohoto užívání mohli volně proudit mimo prostor bytu či se odpařit. To je zajištěno dostatečným větráním a topením. Pokud jsou tyto dva faktory zkombinované s plastovými okny a například špatným zateplením domu pak je vznik plísní samozřejmostí.

Ideálním…

Odstraňování plísní a řas z povrchu fasádIdeálním bojem s plísněmi je tedy prevence jejich vzniku. Nedovolit vlhkosti usadit se ve stěnách a kondenzovat tam. Stěny pak vlhko nasáknout, ale už nevypustí ven – často vlivem špatného zateplení a tvoří se tak ideální prostředí pro tvorbu plísní. Přitom jejich zamezení je velmi jednoduché – větrat a přiměřeně konstantně topit.

V případě, že ani tyto dvě zásady Jak odstranit plíseň  nepomáhají je důležité „otevřít“ stěny aby vlhkost mohla proudit skrze ně ven, ale ne dovnitř. To zajistí speciální hydrofobní nátěr od společnosti A SERVIS LIPKA s.r.o.