Vlastním solnou jeskyni a nedávno jsem řešila skutečně nepříjemnou záležitost. Udělla se nám totiž v šatně pře jeskyní plíseň. A absolutně jsme s kamarádkou, se kterou vše provozujeme, nechápaly, jak se tam mohla objevit. O úklid jsme se vždy pečlivě staraly, byla to naše priorita. A snažily jsme se to vyčistit, ale nedařilo se nám to. Savo bylo vážně k ničemu, plíseň se pořád vracela. Ale protože to tam zároveň nemohlo zůstat, rozhodly jsme se, že se obrátíme na nějakou úklidovou firmu. Takže jsme hledaly na internetu někoho, kdo by se o to postaral.

Odborné výškové čištění kazetových, plechových, provětrávaných fasád a hal v Praze

A našly jsme nejenom firmu A SERVIS LIPKA, která se o to postarala, ale i informace, jak plíseň vlastně může vznikat. Například když během dne udržujete v jedné místnosti chladnější vzduch než v těch ostatních a máte do ní ke všemu ještě zavřené dveře, aby se tam teplý vzduch nedostával, tak jakmile do nevytopené místnosti otevřete dveře, vletí do ní teplý vzduch, který obsahuje mnohem více par než studený vzduch.

V tomto případě se může na stěnách stropu vysrážet vodní pára do formy kondenzátu nebo li vody a problém je na světě, protože toto jsou přesně ty situace, kdy se plíseň uvnitř místností začne vytvářet. Proto je lepší místnosti neustále vytápět. A to jsme samozřejmě nevěděly, takže jsme si její vznik zavinily samy. Ale naštěstí jsme našly i řešení. A tím byl nátěr LSG, který napadené zdi tohoto problému efektivně zbaví.

Objevily jsme je u firmy Čištění fasád Praha, která k tomu všemu zajišťuje kompletní servis v odstranění plísní, řas, hub, sanitrů, výkvětů a jiných mikroorganismů z jakéhokoli povrchu. Jejich antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení.

Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky šanci přežít, takže plíseň odstraní opravdu spolehlivě. Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný, takže se nemusíte bát, že by byl pro vás škodlivý, nebo pro vaše domácí mazlíčky, pokud nějaké chováte a plíseň vás trápí zrovna u vás doma. Životnost tohoto nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Garantovaná záruka je 2 roky. A funguje. Vážně vám doporučuji, abyste si ten nátěr dali všude, kde se plísní obáváte. Ne nadarmo do nás už od malička všude hustí, že prevence je tím nejlepším řešením.