Společnost, kde pracuji, provozuje několik kamenných obchodů s knihami a učebnicemi. Zakládáme si na pěkném a čistém prostředí a kvalitní lokalitě s vysokou koncentrací lidí, což slibují většinou centra měst. U všech našich prodejen máme četné prosklené plochy, které je nutné udržovat v perfektním stavu. Musí přeci vyniknout tituly, které máme vystavené, nikoliv naše lajdáctví a neúcta k zákazníkovi. Lidé chodící okolo mohou nahlédnout, co pro ně máme zrovna připraveno, jaké novinky jsou na trhu.

Jak efektivně bez poškození skla strhnout odstranit bezpečnostní folie, polepy, zbytky lepidel, silikony, barvy a graffiti v Praze

Je proto důležité, aby se výlohy leskly čistotou. Samozřejmě se o ně staráme a umýváme, jak jen to jde, ale nedávno jsme si na jednu z našich prodejen nalepili plakáty. A když jsme je sundali, zbyly na skle kousky lepidla. Když jsme se snažili je odstranit, tak jsme nadělali více škody než užitku. Některá místa jsme na výloze poškrábali. A lepidlo tam stejně zůstalo, což kazilo dojem. Proto jsem se poohlédla na internetu po nějaké firmě, která by nám pomohla výlohy vyčistit.

Zkusila jsem štěstí a zavolala jsem do úklidové společnosti Strhávání polepů Praha, která měla mnoho pozitivních recenzí a jež pro klienty zajišťuje Mytí oken i Mytí výloh. Domluva byla velice snadná a rychlá, za dva dny už jsem měla tým pracovníků před obchodem. Vysvětlila jsem jim, co potřebuji a oni se dali ihned do práce. Nejprve všechno důkladně umyli, a to i rám výlohy.

Jejich technologie mytí spočívá v pečlivém provedení čistým rozmývákem a důkladným setřením skleněné plochy pomocí stěrky, která je opatřena kvalitní gumou. Ta zabrání tomu, aby se výloha poškrábala. Pak počkali, až plocha zaschla a potom začali s leštěním. Leštili na sucho pomocí vlastní bavlněné pleny. Tomuto čištění se říká trik suchého leštění. Je sice mnohem fyzicky náročnější, než kdyby použili obyčejný leštící přípravek, ale je také zároveň mnohem dokonalejší. S leštícími přípravky mohou zůstat nehezké šmouhy a otisky, ale s touto technikou se nic takového nemůže stát.

Aby nám výloha vydržela dlouho čistá a zároveň jsme s ní neměli tolik práce jako dříve, tak nám na ni nanesli ještě impregnaci s ochranným účinkem proti vodě a špíně. Pracovníci A SERVIS LIPKA mi vysvětlili, že impregnace GSP neboli GlasProtect je založena na principu lotosového efektu. Na vodovzdorné nanovrstvě dochází ke shlukování vody a špíny do kuliček a odvalování z povrchu samospádem nebo prouděním vzduchu.

Impregnace má schopnost hydrofobizace, olejofobizace a ošetřené výlohy touto impregnací mají samočisticí schopnost. Zabraňuje uchycení plísní, vodního kamene. Když tým skončil, tak jsem byla opravdu překvapená. Na výloze nebylo poznat, že se tam někdy vyskytovaly zbytky lepidla. Výloha byla perfektně čistá, lesklá a dokonalá. Co se týče impregnace, vydrží dokonce až pět let, stojí tedy rozhodně za úvahu.