Naše prodejna sportovní obuvi a vybavení pro volný čas se nachází v jednom velkém obchodním centru. Máme tu většinou během dne celkem konstantní pohyb zákazníků, kteří potřebují poradit a zakoupit kvalitní zboží. A tak jsme vděční za jakoukoliv pomoc a možnost oddechu. Proto nemáme příliš čas a ani náladu na důkladné mytí výlohy, kterou tu máme. A ta potřebuje být čistá, jelikož to je to první, co zákazníci uvidí.

Umývání a čištění výkladů v Praze

Nemůžeme si dovolit mít ji od skvrn, otisků a šmouh. Proto si zveme párkrát do roka na důkladné a generální Mytí výloh profesionální firmu Umývání výkladů Praha. Rozhodli jsme se pro ně z toho důvodu, že se nám líbily recenze, které jejich zákazníci uveřejnili. Podle toho jsme usoudili, že bude tato firma asi spolehlivá. A samozřejmě taky byla.

Výlohu nám umyli rychle a precizně, dokonce nám ji opatřili speciální impregnací. Není od věci, abychom vás s jejich postupem mytí seznámili. Není totiž úplně obvyklý. Nejprve důkladně umyli výlohu, a to i rámy a parapet. Technologie mytí výlohy spočívá v pečlivém provedení čistým rozmývákem a následným důkladným setřením skleněné plochy pomocí stěrky s kvalitní gumou. Tato stěrka je velmi šetrná a díky gumě chrání před poškrabáním skla. Pak pracovníci čekali, než výloha dokonale uschne, aby se mohli vrhnout na leštění.

Tím nás docela překvapili, protože nepostupovali tak, jak jsme běžně zvyklí. Tedy alespoň já takto u sebe doma nepostupuji. Neměli totiž s sebou žádné leštící přípravky. Pracovníci nám vysvětlili, proč to tak dělají. Dozvěděli jsme se, že lešticí přípravky nejsou pro mytí výloh či oken zcela vhodné, protože pak se po nich objevují šmouhy, které nevypadají hezky. Místo těchto přípravků používají čistou bavlněnou plenu, která dokonale vyleští všechny výlohy. Sice je práce fyzicky náročnější, ale tento způsob tzv. trik suchého leštění, má své výsledky.

Jsme rádi, že jsme si firmu A SERVIS LIPKA objednali, protože nám ještě na výlohu nanesli impregnaci GSP neboli GlasProtect, která udrží výlohu déle čistou. Jedná se o tzv. nešpinavou úpravu skel. Tato technologie vám zásadní mírou sníží náklady na údržbu výloh, prodlužuje jejich životnost a vylepšuje optický vzhled. Impregnace má ochranný účinek proti vodě a špíně a je založena na principu lotosového efektu. Na vodovzdorné nanovrstvě dochází ke shlukování vody a špíny do kuliček a odvalování z povrchu samospádem nebo prouděním vzduchu.

Impregnace má schopnost hydrofobizace, olejofobizace a ošetřené výlohy touto impregnací mají samočisticí schopnost. Nanovrstva dokonce vydrží až pět let. V omezené míře ještě mnoho let poté. Jsme rádi, že jsme natrefili na tak spolehlivou firmu, protože se nemusíme každou chvíli dívat na internet a hledat novou úklidovou firmu. Tímto chceme poděkovat za jejich služby, které jsou ukázkovým příkladem toho, jak by měli profesionálové postupovat a jednat. Kéž by bylo takových firem víc.