Měla jsem zase před sebou jarní úklid domu, který nemám vůbec v lásce. Zvláště kvůli mytí oken, která se mi za ta léta praxe stejně nedaří vyleštit tak, jak bych si představovala. Připadá mi to jako zcela zbytečná snaha. Nevím, co dělám špatně. Prostředky používám stejné, jako má moje máma. Ale ta má vždy okna pěkně lesklá. Takže to asi bude rukama. Nebo něčím jiným?

Jak umývat a čím čistit okna a zimní zahrady od vodního kamene v Praze

Těžko říci. Ale díky tomu, že se můj manžel zmínil v práci o mé nechuti okna mýt, dostal tip na úklidovou firmu Umývání zimních zahrad Praha, která ve svém repertoáru má právě službu mytí oken. Po důkladném zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli, že je letos vyzkoušíme. Alespoň jednou a pak uvidíme, jestli se nám to vyplatí či nikoliv.

Na internetu jsme si vyhledali jejich službu Mytí oken a hned jsme se s ní spojili, abychom si dohodli termín, kdy k nám přijdou umýt okna. Ač byli v tu dobu hodně vytížení, paní, která zakázky domlouvala, nám maximálně vyšla vstříc a našla pro nás termín, který nám vyhovoval. Přesně ve stanovený čas k nám přišli dva pracovníci této firmy a okna za pár hodin umyli.

Byli jsme mile překvapeni, s jakým umem a rychlostí dokázali okna krásně umýt. Vyčištěnou plochu nechali zaschnout a následně leštili pouze bavlněnou plenou. Doma jsme vždy používali běžně dostupné spreje a leštili, ale nikdy jsme takto čistá okna neměli. To, co předvedli pracovníci z firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o., z toho jsme byli velmi mile překvapeni.

Velmi precizně umyli i rámy a žaluzie a ten jejich nápad se suchým leštěním, to je pro mě opravdu velmi zajímavé zjištění. Okna se nám lesknou, žádné šmouhy a vše za krátkou dobu hotové. Já bych se s okny trápila celý den a chlapci z této firmy to zvládli za jedno dopoledne. Dohodli jsme se navíc i na impregnaci skel. Díky tomu nemusím mít obavu, že bych za pár měsíců musela nastoupit s hadrem znovu.

Impregnace nečistoty odpuzuje a dešťové kapky na sklech neulpívají. Je to skvělá vymoženost, kterou jistě ocení každý, kdo má skla v hůře dostupných místech. Tato impregnace je zvláště vhodná do prostředí, které je hodně prašné a znečištěné. Nebo se hodí na taková místa, kam nezavítáte příliš často. Třeba na chatě či chalupě toto mnozí ocení.