Děti jsou radostí veškerého vašeho života. Nebo tomu tak není? My na své děti byli vždy velmi pyšní. Ve všem jsme je podporovali a věřili v ně. Nikdy jsme je neshazovali, jak někteří rodiče mají ve zvyku. Přijde nám to dosti ubohé. Spíše si tím někteří rodiče kompenzují to, co nestihli za svůj život. Třeba minky dávají své holčičky na gymnastiku a podobně. Holčičky jsou však již od malička tyranizovány hroznými trenérkami, které v nich nepěstují dobré sebevědomí. Navíc v dosti případech v nich vypěstují i nějakou poruchu příjmu potravy.

Odstranění graffiti a sprejů ze zdí a fasád není tak jednoduché

A když si náhodou zlomí kotník, tak jim řeknou, že je to proto, že jsou moc tlusté. No chápete to? Některé z bývalých gymnastek se tak mnohdy naučí pořádně jíst až v dospělosti. Ale zpět k mým dětem. Děti jsme vždy podporovali a když chtěli například hrát na bicí či elektrickou kytaru, snažili jsme se jim co nejvíce vypomoct. I poté když uvažovaly, jakou školu budou studovat, jsme jim nechali co nejvíce otevřenou cestu. Nakonec se obě vydaly na gymnázium. Ale každé na jiné. Jedno gymnázium bylo zaměřené na jazyky a další na sportovní aktivity.

Celou školu prospívali dobře, snad i velmi dobře. Jazyky jim strašně moc jdou. Ani nevím, po kom to mají, ale obě jsou vážně velmi šikovné. Po gymnáziu přirozeně uvažovaly, co budou dělat dál. Pracovat se jim nechtělo a pravda, jsou na to příliš chytré. Bylo jasné, že by jich byla škoda. Já jako rodič jsem je samozřejmě ve všem podporovala. Nakonec obě dětičky začaly studovat na vysoké škole. Ne na žádné soukromé, nedej bože. To jsou školy pro lenivce, kteří nic neumí a titul si takřka zaplatí. Mám jistotu, že tedy mé děti skutečně něco umí!

Jsem na ně neskutečně pyšná. A letos jsme s nimi měli spoustu důvodů k oslavám. Podařilo se totiž oběma dvěma získat titul. Dcera má bakaláře a syn je už dokonce inženýr. Krásně jsme se těšili z toho, jak jim to hezky vyšlo na stejný rok. A to si samozřejmě vyžádalo bujaré oslavy. Děti nejprve oslavovaly s kamarády. Šli do restaurace, pak pokračovali do několika barů a dovedete si představit, jak se to asi vyvinulo. Poté skončili ještě s pár kamarády u nás doma. Já chvíli pobyla s nimi a pak si šla raději lehnout. Děti byly kupodivu docela tiché.

Jenže ráno mě čekalo fakt zajímavé překvapení. Děti to trošku přehnaly s alkoholem. S tím jsem počítala. Ale nějak jim kamarádi dali spreje a vyhecovali je, ať nasprejují své tituly. A to děti udělaly! Nasprejovaly titul Ing. a Bc. na náš dům. To byla ale spoušť. No nic, bylo jasné, že to musíme napravit. Nakonec jsme zavolali firmu Odstraňování graffiti Brno. Která ne nadarmo má ve svém názvu „servis“. Servis poskytují opravdu skvělý. A graffiti od dětí bleskově odstranili. Proto A SERVIS LIPKA můžeme rozhodně doporučit!