Vlastním jeden obytný dům s několika byty. Ve kterém bydlí pořád několik rodin. Lokalita je to dobrá. A lidé si toho začali neustále více všímat. Stalo se tedy, že jednoho dne byly byty již naplněny. A nejen v mém domě, ale i ostatní. Lidé se zkrátka začali více a více přestěhovávat do dané lokality. Nějak se jim tu zalíbilo. Jenže po čase začala ubývat místa na parkování. Což by mělo řešit město. Ovšem město na to docela dost kašle.

Vědět jak se to řeší nejlépe, nátěrem proti sprejovým čmáranicím, tagům a graffiti

A my domovníci to pak odnášíme. Je to děsné, také je nám to líto. Ale nájemníci si občas neuvědomují, že my majitelé domů a bytů s tím skutečně nic moc dělat nemůžeme. Občas si na nás dost vylévají zlost. Třeba potagují schránky v domě. Ovšem naposledy už to zašlo moc daleko. Má to nejspíš na svědomí nějaká skupinka mladých lidí. Postarší lidé nebo rodiny s dětmi by to podle mě neudělali. Udělali to, že posprejovali chodbu v domě. Napsali tam něco ve smyslu, že už chtějí sakra nějaké místo na parkování.

A ať s tím laskavě něco uděláme. Zavolala mi to jedna hodná nájemnice. No, já s nimi tedy souhlasím, ale bohužel, jak už jsem zmínil, s tím nic moc nezmohu. Když jsem si šel stěny domu prohlédnout, nebyla to moc hezká podívaná. Stěny byly už i tak celkem oloupané a sám jsem zvažoval o rekonstrukci. Ovšem klasické zamalování nemusí být dostatečně účinné. A navíc posprejovali i fasádu domu. A to už je velký problém. Bylo mi jasné, že to laciná oprava nebude.

Nakonec jsem po těžkém rozhodování se rozhodl najít nějakou speciální firmu, která dovede odstranit graffiti. Sedl jsem ke googlu a začal jsem hledat. A hledal jsem a hledal. Abych vám řekl, firem, které toto provádí moc není. Nakonec jsem se však dobral k jedné docela slušně vypadající firmě. Firma si říká Ochrana fasád Brno. Pročetl jsem si recenze na jejich stránkách, které byly pouze kladné. A po chvíli jsem objevil, že mají i recenze z pohledu zaměstnanců. Kde navíc úžasně a celkem obstojně vysvětlí veškerý proces. Také si můžete plus minus spočítat cenu. Cena se mi zdála víceméně ok, tak jsem se rozhodl, že je objednám.

A musím říct, že jsem svého rozhodnutí nelitoval. Už z hovoru se zdáli velice milí a přívětiví. Vysvětlil jsem jim, že by se mi odstranění hodilo více o víkendu a pro firmu A SERVIS LIPKA to nebyl problém. Termín jsme měli domluvený téměř ihned. Když se blížil termín ještě jsme si ho potvrdili, zda to opravdu platí. Poté přijeli a dali se do práce. A během chvíle bylo graffiti z fasády domu pryč. Nechal jsem si aplikovat i speciální antigraffiti nátěr, který má sloužit jako lepší ochrana. Firmu tedy rozhodně doporučuji každému, kdo se chce rychle a efektivně zbavit graffiti a nenechat za to hromadu peněz. Myslím si, že částka docela odpovídá službám.