Před týdnem jsme s kolegy dělali poměrně legrační zakázku. Jak jinak se jednalo o odstranění graffiti. Ozvala se nám jedna paní. Jakožto v mnoha případech i v tomto figuroval alkohol. To si většinou vyžádá pořádnou daň. A nejinak tomu bylo i tentokrát. Děti od paní dostaly vysokoškolský titul. Obě dvě ve stejném čase. A tak to musely náležitě oslavit. Bohužel slavily tak moc, že jim zdravý úsudek přestal fungovat.

Pokud nemáte na fasádě ochranu odstranit graffiti vlastně na 100 % nejde a řeší se to ve stadiu pokusu

A tak se stalo, že nasprejovaly své tituly na jejich dům na popud přátel. Ráno na to přišla jejich matka – tedy klientka, která volala. Rozhodli se však, že ho raději nechají odborně odstranit. Právě proto se dostali k naší firmě A SERVIS LIPKA. Dříve než se s vámi podělíme o výsledek, dovolte nám představit postup naší práce. Ten je takový, že graffiti zeslabíme co nejvíce a přetřeme příslušnou fasádní barvou.

Zamalovat graffiti hned a neodstraňovat ho, nepřináší dobré výsledky. Graffiti většinou prosvítá na povrchu a jsou vidět jeho původní linky. Které jistě nikdo nechce na svém domě. Jakožto prevenci proti posprejování doporučujeme si nechat nanést na fasádu antigraffiti ochranu. Ta je tak úžasná, že zajistí následné odstranění graffiti se stoprocentním výsledkem. Na závěr je potřeba připomenout, že odstraňování graffiti nelze provést a zakázky odevzdat v daném termínu ve finální podobě, v okamžiku, kdy klesne venkovní teplota pod deset stupňů. Ze zkušeností ale také již víme, že za nízkých teplot ani nepřibývá graffiti.

Antigraffiti nátěr s pracovníky nanášíme v několika vrstvách, a to podle struktury povrchu. Je možné ho nanést na všechny druhy ploch, a to včetně plastů. Jediné materiály, které nejsou vhodné pro antigraffitový nátěr, jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Včasné odstranění graffiiti v Praze je nesmírně důležité náš „systém čistých budov“. Z praxe je ověřeno, že pokud se graffiti rychle odstraní, sprejeři ani nechodí již sprejovat do dané lokality. Většinou se přesunou jinam, ale na původní místo už se zpravidla nevydávají. Paní zákaznice byla se zakázkou spokojena. Řekla, že nám napíše dobrou recenzi, za což děkujeme.