U nás doma se nikdy marmelády nekupovaly, ale vždy jsme si je dělali sami. A bylo načase udělat zase višňovou marmeládu. Takže jsme nakoupili potřebné suroviny a pustili jsme se do toho. Ale tentokrát se nám úplně nedařilo a hrnec se nám povedlo převrhnout. Takže jsme měli akorát hromadu práce navíc. Marmeláda byla horká a z podlahy se nám čistila opravdu špatně.

Voskový povlak Vám na dlouho ochrání povrch linolea, marmolea a pvc

Takže se stalo to, že v těch jemných záhybech byly tmavě červeno-fialové obrysy od marmelády. A nedařilo se nám to vyčistit. Tak jsme se s manželkou dohodli, že bude nejlepší, když si na to najmeme nějakou úklidovou firmu. Stejně ta podlaha nebyla nikdy nijak hloubkově čištěná, tak už bylo načase. Podlaha v kuchyni nikdy nemůže vydržet bez větší péče dlouho v dobrém stavu.

Pátral jsem po internetových vyhledávačích a diskuzích po firmách, které by mi zajistili kvalitní vyčištění podlah, a tentokrát jsem si dal při výběru opravdu záležet a přečetl velké množství recenzí, abychom měli jistotu, že to nebudou vyhozené peníze. Narazil jsem na firmu Voskování linolea, pvc a vinylu a ihned je kontaktoval. Měla totiž vynikajíc reference. Řekl jsem jim své požadavky a zeptal se, zda kdy je možný nejbližší termín. Byl jsem opravdu mile překvapen, protože mohli přijít hned za pět dní.

Hned jak přijeli, na nic nečekali a pustili se do čištění. Podlahu nejdříve kvalitně vydrhli pomocí velmi účinné čistící chemie. Jakmile byl povrch důkladně vykartáčován, následovalo odsátí veškerých nečistot, mastnot a vlhkosti vysoce výkonným vysavačem, na kterém je napojena hubice s gumovými lištami. Poté podlahu ještě jednou namočili čistou vodou, aby se neutralizovala od zbylého chemického roztoku a nechali ji doschnout. Dále jsem se od nich dozvěděl, že kotoučový stroj, který pro strojové čištění podlah využívají, je jediným přístrojem, který dokáže detailně a generálně vyčistit jakýkoliv druh podlahy.

Tento jednokotoučový stroj, využívají k čištění podlah jako například dlažby, linolea, marmolea, plovoucí podlahy, betonové lité podlahy. Bylo na nich i vidět, že pracovníci jsou řádně proškoleni a profesionálové, kteří ke své práci používají vždy kvalitní přípravky a pomůcky. Poté mi řekli, že by bylo vhodné podlahu zakonzervovat voskem, tak jsem dal na jejich doporučení a jsem rád, že jsem tak udělal. Takže pokud hledáte někoho na vyčištění podlah, tak vám doporučuji tuto firmu. Pro více informací se podívejte na jejich webové stránky A SERVIS LIPKA.