Plísně jsou vždycky boj. A někdy můžete mít i pocit, že se nedá vyhrát. A proto jej v naší firmě nabízíme a je pro nás vždycky byla výzvou a chtěli jsme to umět, abyste už mohli své zbraně odložit a přenechali tento problém nám – my za vás tuto bitvu spolehlivě vybojujeme. Plíseň se totiž vytvoří velice snadno, takže není divu, že problémů s plsní čím dál více přibývá.

Konstrukční chyba slabé vrstvy jemně strukturované omítky na zateplené fasády umožňuje vznik a růst plísně

Například při dvacetiminutovém sprchování se do ovzduší dostane až 200 g vody, pocením a dýcháním uvolníme během jediného dne do vzduchu až 300 g vody a například čtyřčlenná rodina vyprodukuje více než deset litrů vodní páry denně. Takže když to tak vezmete, stačí opravdu málo a plíseň je na světě rychleji, než by člověk někdy stihl říct plíseň. Co se dále týče té vlhkosti, tak správná dlouhodobá vlhkost vzduchu by měla být do hodnoty maximálně 65 % a podle toho je třeba vyměňovat vzduch v místnostech větráním nebo jiným způsobem.

V domech postavených přibližně do roku 1980 se musí v chladných měsících, kdy klesne venkovní teplota pod +5 oC, větrat již tehdy, když relativní vlhkost vzduchu přesáhne 50 %. V naší firmě čištění fasád realizujeme nejen u rodinných domů, ale i u velkých panelákových budov a komerčních staveb, dále pak u zídek, zdí apod. Převážně ve městech se na fasádách usazuje vrstva prachu a různých nečistot, které k tvorbě plísní také přispívají.

S naší technologií jsme schopni oživit původní krásu fasády. Zajišťujeme kompletní čištění a mytí fasád ve výškách za použití horolezecké techniky. Specializujeme se na čištění fasád od plísní, mechů, sporů ze zateplených domů, a to velmi progresivní technologií , tzv. chytrým proti plísňovým nátěrem dosáhneme toho, že zamezíme tvořící se vlhkosti, která způsobuje růst a tvorbu zelených sanitrů a zamezíme a odstraníme stávající mikrobiální napadení.

Čištění fasád tlakovým strojem a aktivní čistící složkou UNISAN očistíme celou plochu fasády od všech stávajících přírodních sanitrů, mechů a řas. Tato chemie účinně odstraní a vydezinfikuje fasádu. Po vyschnutí fasády, doporučujeme nanést ochranný nátěr, který má funkci difuzního odporu. Tím zamezíme vytváření vlhkosti a tvorbě zelených sanitrů. Tento nátěr má také funkci antigraffitové ochrany. Naší poslední zakázkou bylo odstraňování plísně ze zdi, kde předtím stála skříň. Klienti stěhovali obývací pokoj a našli ji a nedokázali se sami o ni postarat. A tak se obrátili na nás A SERVIS LIPKA. A my se už o vše postarali. Jsme rádi, že byli s naší prací spokojení a začali využívat i naše další služby.