Naše rodina bydlí ve střešním bytě, kde nemáme v ložnici a v dětském pokoji úplně standardní okna. Jsou to okna, která se dají „otočit“ až o 180 stupňů, takže svým způsobem by neměl být žádný problém je umýt. Respektive nikdy jsem ten problém neměla, ale po jedné velmi tuhé zimě jsem ten problém pak měla. Okna jsem (bohužel) na zimu neumyla, takže byla špinavá už od podzimních plískanic a největší problém bylo, když napadl sníh.

Chemie která umí rozpustit a odstranit vodní kámen, zašlou tvrdou špínu ze skla oken pergol a zimních zahrad

Problém byl prvně v tom, že jsme v těchto dvou pokojích vůbec nemohli otevřít okna, pokud jsme tedy v posteli nechtěli mít sníh. Ale postupem jsem si na to zvykla, že prostě okna jsou úplně bílá a nijak jsem to neřešila. Situace se ovšem změnila na jaře, kdy sníh roztál a zůstala tam po něm neuvěřitelná špína. Prvně jsem to chtěla umýt sama, ale nebylo to úplně tak jednoduché a prostředky, které jsem měla doma, na to prostě nestačily.

Tušila jsem, že sousedé, kteří mají stejný byt, budou nejspíš řešit podobný problém. Když jsem se jich šla zeptat, řekli mi, že oni už několik let okna neumývají, zejména ty střešní, protože je to velmi náročné. Když jsem se jich zeptala, jak to řeší, říkali, že pravidelně se obrací na úklidovou firmu Mytí oken Brno, že jsou to opravdu profesionálové a vždy jsou s jejich odvedenou prací spokojeni. Byla jsem trochu nedůvěřivá, ale když jsem se podívala na recenze na internetu, viděla jsem všude samou chválu, a to na všechny služby, které provádí – mytí oknem, čištění podlah, koberců, odstraňování plísní …

Tedy když jsem toto vše viděla v recenzích, řekla jsem si, že to bude asi pravda a sama jsem číslo na firmu vytočila. Už domluva po telefonu byla velice příjemná, měla jsem trochu strach, jestli opravdu taková profesionální úklidová firma přijede někam do bytu jen kvůli tomu, že zde máme pár špinavých oken, ale paní mě ujistila, že to problém není a hned jsme se rovnou domluvili na termínu, dokonce to bylo ještě ten samý týden, což bylo pro mě velkým překvapením, že je vůbec možné se tak rychle domluvit.

Trochu jsem se obávala i předběžného nacenění, zdálo se mi to trochu moc, ale když jsem viděla pracovníky jak k nám přišli domů, bylo už na první pohled vidět, že pracují s úklidovými prostředky, které doma asi jen tak někdo nemá. Nejen čisticí prostředky byly pro profesionály, ale i odvedenou práci si dovoluji označit za naprosto profesionální. Okna nejsou úplně lehce přístupná, hlavně v našem bytě, místa je tu taky málo a bála jsem se, aby mi nakonec všechno neskončilo vevnitř na podlaze, ale nic takového se nestalo.

Navíc jsem upozorňovala na dřevěné rámy oken, nechtěla jsem, aby se poničily, ale odvedený servis byl opravdu skvělý. Což také změnilo můj názor na cenu, myslím, že někdy je ze takovýto servis si lepší trošku připlatit. Navíc mě pracovníci A SERVIS LIPKA ujistili, že použité přípravky budou nějakou dobu i špínu odpuzovat, takže se nemusím obávat toho, že bych je musela umývat hned za pár týdnů znova. Opravdu se jedná o profesionály na svém místě a myslím, že už nikdy tato okna doma sama mýt nebudu.