S manželem vlastníme chatu na okraji města v lese, kterou během roku většinou pronajímáme. Letos jsme měli obzvláště vytíženou sezónu, tedy sami dva jsme na chatě prakticky ani nebyli. Byli jsme tam jen na jaře, jednou na podzim a jinak i celou zimu jsme měli dost zájemců, takže jsme tam přijeli až znovu na jaře.

Před umýváním silně znečištěných venkovních skel je nutné odstranit chemicky a mechanicky tvrdé usazeniny špíny, městského spadu a vodního kamene

Protože zde byli pořád návštěvníci, kteří musí zajistit úklid celé chalupy, tak jsme úklid vždy jen zkontrolovali, ale nijak jsme mu nevěnovali zvýšenou pozornost. Když jsme sem ale potom přijeli zase na jaře, viděli jsme, že by bylo potřeba umýt okna. Samozřejmě to je jedna z věcí, kterou nejspíš ani návštěvníky nenapadlo umýt, já být na jejich místě, taky mě to nenapadne. Ale měli jsme v plánu chalupu pronajímat dál, takže jsme si řekli, že by bylo dobré umýt i okna.

Protože to byla ale rok nemytá okna a navíc je chata v lete, byla okna opravdu hodně špinavá. Nakonec jsme se rozhodli, že než abychom víkendy, které na chatě můžeme trávit odpočinkem, trávili úklidem, tak že objednáme nějakou úklidovou firmu. Ani jeden z nás jsme ale s žádnou úklidovou firmou neměli zkušenosti, tedy jsme se rozhodli hledat na internetu. Po přečtení pár internetových diskuzí a recenzí jsme se rozhodli obrátit na úklidovou firmu Čištění, mytí oken Praha.

Kromě mytí oken nabízeli i čištění podlah, koberců, odstraňování plísní atd. Cenou jsem se rozhodla neřídit, takže vlastně ani jsem zprvu nevěděla, jestli ji označit za vysokou, nebo nízkou, důležité pro mě byly recenze a ohlasy na tuto úklidovou firmu. Hned jsem tedy zavolala právě do této firmy, kde jsem paní řekla má přání – že se jedná o chatu, částečně v lese a že zde chci mít krásná a čistá okna. Trochu jsem si nebyla jistá, jestli mi vůbec vyjdou vstříc, je zde kopcovitý terén, navíc ten les, nejspíš myjí okna jen ve městě… Ale paní mě hned ujistila, že to problém nebude, tedy jsme dohodli termín a už jsem se těšila na umytá okna.

Když jsem zpočátku nevěděla, co si myslet o ceně, protože pro mě nebyla důležitá, když jsem viděla odvedenou práci, musím říct, že cena je rozhodně odpovídající odvedeným službám. Pracovníci firmy A SERVIS LIPKA si hravě poradili i s těžko přístupnými místy, nebyla pro ně problém vůbec žádná nečistota na oknech a všichni byli velice milí. Jsem s odvedenou prací u nás na chalupě víc než spokojena a jsem si jistá, že takto čistá okna ocení i naši letošní návštěvníci. Už teď jsem rozhodnutá využít služeb firmy i po další sezóně. Málokdy recenze na internetu úplně odpovídají, ale ty o, že je to velice profesionální firmu, která odvádí skvělou práci, jsou pravdivé. Rozhodně bych se nebránila obrátit se na ně i v budoucnu, kdybych potřebovala něco jiného, než umýt zrovna okna.