mytí oken Praha ve výškáchTen rok byl na našem úřadě velmi perný – připravovaly se odkládané opravy, modernizace interiérů a na podzim i místní komunální volby. Navíc se ohlásil zahraniční investor, který projevil zájem o blízký průmyslový park.

I za těchto podmínek zde muselo vše běžet bez nejmenších problémů, neboť lidé nás zde chtěli mít tehdy, když to oni potřebovali.
Bylo zapotřebí maximálního úsilí nás všech – jak se říká – abychom nezůstali v hanbě. Zahraniční investor se ani u nás neobjevuje každý den, tím spíše, že spoluobčané si o nadějné možnosti nových pracovních míst stále více povídali. Měli jsme také štěstí, že termín návštěvy se o několik dní posunul, takže jsme získali prostor všechny povinnosti zvládnout i s nepatrnou rezervou.

 

Při projednávání

všech realizačních kroků, které nás pro nejbližší období čekají, bylo všem jasné, že na odkládané opravy a realizace nových interiérů budeme ještě muset na nějakou chvíli zapomenout. Nelze totiž o nové práci pro lidi jednat – se zedníky a všemi potřebnými řemeslníky za zády. Dohodli jsme se na rozumném kompromisu – zorganizujeme generální úklid – a těch několik týdnů, to bez modernějšího vybavení určitě vydržíme.

mytí oken Praha 9
Na papíře toto rozhodnutí vypadalo jednoduše a logicky, ovšem mně, jako správci budovy to tak jednoduché vůbec nepřišlo. Je to moje práce a odpovědnost, které se rozhodně nezříkám, jenže hned mi bylo nad slunce jasnější, že se dvěma uklizečkami, starším údržbářem a zahradníkem, se žádná velká úklidová revoluce konat nebude.

 

Jen doplním,…

 

mytí oken Praha 11že budova sice není příliš velká, ale je hodně členitá. Má mnoho oken, prakticky všude koberce a v podkrovním patře jsou střešní okna. Pokud to shrnu dohromady – za dva dny se to určitě nepodaří stihnout. Rozhodl jsem se proto pro efektivnější profesionální řešení, které mi za investované peníze nabídne přiměřenou kvalitu, a zároveň eliminuje nedostatek času. Nadřízení s mým návrhem souhlasili, takže mi již zbývalo „pouze“ velmi rychle takový profesionální tým sehnat a oslovit.

 
V tuto chvíli se projevila výhoda mých životních zkušeností. Na bývalém místě, před mnoha lety jsem řešil podobný úkol – tehdy jako mladý člověk s horkou hlavou, jsem rovněž hledal úklidovou firmu a těšil se, jak budu vedením za projevenou iniciativu a super výsledek chválen… Moje volba tehdy padla na společnost, která za levné peníze nabízela „velmi rychlé, špičkově dokonalé a nejlepší vyčištění jakéhokoliv koberce!“

 

Pracovníci z objednané firmy tedy přišli, koberce na chodbách důkladně promáčeli a napěnili, potom se po nich „proběhli“ s vysavačem a velmi svižně odešli. Po mnoha hodinách vleklého sušení se na kobercích začaly objevovat nevzhledné a ohyzdné fleky a slíbenou čistotu vystřídalo něco, co dost připomínalo rybniční zápach stojaté vody…mytí oken ceník

 

Tehdy jsem poprvé v životě zatoužil…

 

propadnout se navěky hluboko pod zem a nebýt nikomu na očích. Všechny důsledky mého neuváženého výběru se potom komplikovaně a ve stresu řešily nepříjemným procesem reklamací. Trvalo to hodně dlouho, stálo to mnohem více peněz a o vysněnou pochvalu jsem logicky v této firmě již nikdy nezavadil.

 
Zkušenostmi tvrdě poučen jsem již dobře věděl, že hledám pravé a odborně velmi zdatné profesionály, za kterými v první řadě stojí poctivá práce a jejich dobré jméno. Zatelefonoval jsem několika kolegům a dobrým známým, neboť osobní zkušenost a doporučení z první ruky fungují spolehlivě. Za několik minut jsem již měl několik kontaktů na úklidové firmy – okamžitě jsem si všimnul, že ze sedmi dostupných tipů je třikrát zastoupená jistá úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., mytí a čištění oken Praha.

 

Nebylo pochybností –

zde se už nejedná o náhodu, navíc na webu této firmy jsem našel pouze pozitivní ohlasy na jejich práci a děkovné klientské hodnocení. To byl můj konečný důvod, proč jsem se utvrdil v přesvědčení, že mám v rukou nejlepšího možného kandidáta na úklid našeho úřadu.

mytí oken ceník
S klidným svědomím jsem proto přestal na webu pátrat, a obratem do této firmy zavolal. Již samotný telefonát ve mně získal důvěru, neboť byli slušní, příjemní a vstřícní. Vyciťoval jsem upřímný zájem, ochotu a snahu nalézt to nejschůdnější a nejvýhodnější řešení. To určitě potěší každého klienta, a je přitom úplně jedno, zda-li se jedná o vyčištění jednoho koberce či okna, nebo přímo o celou budovu.

 

Za celkový objem dohodnuté práce…

Za celkový objem dohodnuté práce mi firma mytí oken Praha 9 nabídla přiměřenou – troufám si tvrdit – že i objektivní cenu. Zcela otevřeně jsem při našem rozhovoru kvitoval fakt, že cena se počítá dle reálných metrů, nikoliv dle času potřebného k jejich vyčištění.

mytí oken ceníkTrochu obav mi působil pouze termín, neboť pro mne, či spíše náš úřad přicházel v úvahu jen víkend. Maximálně pátek odpoledne, kdy úředníci končí většinou dříve. V průběhu pracovního týdne by byla tak velká akce nerealizovatelná, protože by se týkala celé budovy. K mému velkému a příjemnému překvapení mi v A SERVIS LIPKA s úsměvem sdělili, že se nejedná o vůbec žádný problém.

 

Neboť o víkendech –

 

vzhledem k potřebám klientů, pracují zcela běžně. Takže se klidně můžeme domluvit již na tom příštím. V tomto okamžiku jsem již bezpečně věděl, že se jedná o firmu spolehlivou, na špičkové profesionální úrovni.

Určitě jste také zažili ten pocit na vlastní kůži. Máte před sebou vážný a důležitý úkol, jehož splnění vám svazuje odpovědnost spojená s trémou. Najednou se objeví schůdné, rozumné a důstojné řešení. A v ten okamžik z vás veškerá nervozita spadne – naopak získáte rychle zpět svou ztracenou sebedůvěru. A víte, že se celý, byť sebeobtížnější úkol podaří v klidu zvládnout. A právě takový pocit jsem získal po ukončení telefonátu se společností A SERVIS LIPKA.

 

Proto mne již nepřekvapilo,…

 

když zaměstnanci přijeli včas, zdvořile usměvaví a kompletně připravení na porci nelehkého úkolu, v podobě všech oken v budově. Stačil pouze letmý pohled na to, jakým způsobem se o práci velmi rychle dokázali podělit. A měl jsem jistotu, že mám před sebou zkušené. Odborné pracovníky s dlouholetou praxí každého z nich. Skupina mých zaměstnanců dostala rovněž své přesné úkoly a následně jsme se rozešli po budově.mytí oken ceník

Musím zdůraznit, že dle dohody měli pracovníci z A SERVIS LIPKA vyčistit. A ošetřit rovněž střešní okna, které již značně dlouhou dobu nebyly čištěny. I zde platilo v plném rozsahu to, na co jsem již upozornil – zkušenost, profesionalita, technická vybavenost a soustředění. Zanedbaná střešní okna zvládli vyčistit stejně tak dobře, jako všechna ostatní.

Přes moji neurčitou časovou představu, že úklid nám pravděpodobně zabere celý víkend, jsme skončili v sobotu odpoledne. Vůbec se mi nechtělo věřit, že by bylo vše hotovo. Jistě, několik málo drobností již sami, v neděli dopoledne za hodinku. Maximálně dvě doladíme, ale tu podstatnou část úklidu jsme společnými silami zvládli. Řeknu bez přehánění, že jsem měl fantastický pocit z perfektně provedené úklidové práce.

 

Zaměstnanci úklidové firmy…

 

A SERVIS LIPKA, mytí a čištění oken i ve výškách, Praha u nás odvedli skvělou práci. Precizní, rychlou a ve špičkové kvalitě. Vůbec jsem nezaznamenal žádné prodlevy či prostoje, cigaretové pauzy nebo jiné kratochvíle, kterými se pracovníci ostatních firem občas prezentují. Zůstala po nich krásně čistá, dokonale vyleštěná okna, která vítala návštěvníky a hosty úřadu již zdaleka.
mytí oken ceník
Když jsme se společně a s úsměvem loučili, podvědomě mne napadlo, že mít k dispozici ještě alespoň 1-2 dny navíc. Nechal bych ještě vyčistit všechny koberce, neboť takové odborné profesionály člověk velmi těžce hledá… Nevadí – jakmile v nejbližší době získám trochu času a prostoru, okamžitě budu volat zpět A SERVIS LIPKA.

A dohodnu další termín. Jsem totiž přesvědčen, že firma jako je tato, ukazuje svým klientům i konkurenci tu nejlepší cestu, která vede k naplnění starého. Osvědčeného a dnes již často zapomínaného pravidla – náš zákazník, náš pán!